Hoe kan ik de panelen ophangen?


De panelen van Lasertulp kunt op meerdere manieren bevestigen:

  • Vastplakken met montage-kit (nadeel: bij het verwijderen bestaat er een kans dat u het paneel beschadigt)
  • Vastplakken met dubbelzijdige tape (nadeel: bij het verwijderen bestaat er een kans dat u het paneel beschadigt, niet geschikt voor een oneven ondergrond)
  • Monteren middels het speciaal ontwikkelde magnetisch ophangsysteem

 

Wat zijn de voor- en nadelen van het magnetisch montagesysteem?


Het wordt aangeraden de panelen middels het speciaal ontwikkelde magnetisch ophangsysteem te bevestigen (tegen een meerprijs te bestellen). Hiermee heeft u naast het creeren van een zwevend effect, ook mogelijkheid om het paneel eenvoudig los te koppelen en weer elders op te hangen op een later tijdstip. Nadelen zijn dat het prijziger is en iets meer installatie tijd vergt in vergelijking met de overige bevestigingsmethoden.

 

Hoe installeer ik het magnetisch montagesysteem?


Na lang wachten is het eindelijk zo ver: uw paneel is binnen! YAY! Maar hoe op te hangen? Géén zorgen, onze wereldkaart is "twee-linker-handen" proof door de zeer éénvoudigde installatie. Hieronder een lijst van wat u nodig heeft voordat u met het installeren begint:

  • Installatiemaatje: Een maatje is niet noodzakelijk, in je ééntje zou je het ook kunnen installeren.
  • Tape
  • Boormachine, schroeven (kruiskop 6 mm​) en plugs (Indien u kiest voor de boormethode)
  • Potlood/markeerstift en secondelijm gel (Indien u kiest voor de plakmethode)

 

Stap 1 - Ophangen Sjabloon


Bij iedere bestelling wordt een sjabloon geleverd waarop de wandpaneel in ware grootte staat afgebeeld. Deze plakt u eenvoudig met tape op de plek waar u de wandpaneel wilt ophangen.


 

Stap 2 (Boormethode) - Gaten boren


Indien u ervoor kiest om de magneten vast te schroeven aan de wand, kiest u deze methode. Op de aangegeven locatie boort u vervolgens (direct door het sjabloon) gaten om de paneel te bevestigen.

 

Stap 2 (Lijmmethode) - Markeren


Indien u ervoor kiest om de magneten vast te plakken aan de wand, kiest u deze methode. Op de aangegeven locaties maakt u eerst kleine gaatjes in het sjabloon, om vervolgens met een pen/stif de locaties te markeren op de wand.

 

Stap 3 - Verwijderen sjabloon


Het sjabloon kunt vervolgens verwijderd worden. Bewaar deze goed voor in het geval van verhuizen.

 

Stap 4 (Boormethode) - Schroeven magneten


De magneten kunnen met behulp van een schroef en een plug in de geboorde gaten worden geïnstalleerd. Let op: schroeven en plugs worden niet standaard meegeleverd. 

 

Stap 4 (Lijmmethode) - Lijmen magneten


De magneten kunnen middels secondelijm gel op de wand worden geplakt. Let op: schroeven en plugs worden niet standaard meegeleverd. Waarschuwing: het is uw verantwoordelijkheid om de mageten goed te verlijmen.

 

Stap 5 - Vastklikken paneel


Pak het paneel altijd van de stevige delen vast. Vervolgens kunt u het paneel op de magneten klikken, hiervoor moeten de metalen strips aan de achterzijde van het paneel contact maken met de magneten. Door het te schuiven kunt u het paneel wat fijner positioneren. 

LET OP: Indien u het paneel wilt verwijderen, trek nooit het paneel direct naar u toe vanwege kans op beschadiging. Door het paneel flink naar links of rechts te schuiven, laten de magneten heel eenvoudig los.

 

Stap 6 - Bewonderen


U bent klaar met het istalleren van het paneel! De kleine resterende onderdelen zoals druppels of wolkjes (indien van toepassing), kunt u middels de meegeleverde dubbelzijdige plaktape eenvoudig vastplakken. Let wel: het is uw verantwoordelijkheid om na te gaan of uw muur wel geschikt is voor deze bevestigingsmethode. Andere manieren voor het bevestigen van de kleine onderdelen zijn secondelijm-gel, montagekit of plakklei.

© 2017 - 2023 Lasertulp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel