Installatie Lasertulp wereldkaarten.

Kinderlijk eenvoudig.

 

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: uw wereldkaart is binnen! YAY! Nu begint het echte werk: het installeren! Beginnen de zenuwen al op te lopen met de gedachte dat u straks een hele wereldkaart moet ophangen? Géén zorgen, onze wereldkaart is "twee-linker-handen" proof door de zeer éénvoudigde installatie. Hieronder een lijst van wat u nodig heeft voordat u met het installeren begint:

 • Installatiemaatje: partner/broer/zus/vader/schoonmoeder etc. voor de gezelligheid (ja, in enkele gevallen kunnen schoonmoeders gezellig zijn). Een maatje is niet noodzakelijk, in je ééntje zou je het ook kunnen installeren.
 • Boormachine (+ 6 mm boor)
 • Markeerstift
 • Tape
 • 18 schroeven (kruiskop 6 mm) en 18 pluggen (indien u deze niet mee heeft besteld)
 • Muziek: om het installeren NOG leuker te maken (of om uw schoonmoeder, helaas, minder goed te kunnen verstaan)

 

OPHANGEN SJABLOON


Bij iedere bestelling wordt een sjabloon geleverd waarop de wereldkaart wandpaneel in ware grootte staat afgebeeld. Deze plakt u eenvoudig met tape op de plek waar u de wereldkaart wilt ophangen.


GATEN BOREN


Op de aangegeven locatie boort u vervolgens (direct door het sjabloon) 13 gaten om de continenten te bevestigen.


MARKEREN EILANDJES


De installatie van de wereldkaart wordt hervat met het markeren van de voorgeponste gaten in het sjabloon. Deze zijn benodigd voor de eilandjes, waarvan er in totaal 18 stuks worden geleverd. Sommige kleinere eilanden zijn gecombineerd tot één stuk. Dit is noodzakelijk om het installatieproces te vereenvoudigen. Hieronder is een lijst weergegeven met de meegeleverde eilanden:

 1. Cuba
 2. Haïti & Dominicaanse Republiek (gecombineerd)
 3. Corsica & Sardinië (gecombineerd)
 4. Ijsland
 5. Ierland
 6. Engeland & Schotland
 7. Corsica & Sardinië
 8. Madagascar
 9. Sri Lanka
 10. Sumatra, Java, Bali en Tenggara (gecombineerd)
 11. Maleisië (Borneo), Brunei en Kalimantan
 12. Taiwan
 13. Filipijnen
 14. Japan
 15. Papua & Papua Nieuw Guinea
 16. Tasmanië
 17. Nieuw Zeeland (Noorderdeel)
 18. Nieuw Zeeland (Zuiderdeel)


 

VERWIJDEREN SJABLOON


Het sjabloon kunt vervolgens verwijderd worden. Bewaar deze goed voor in het geval van verhuizen.

 

INSTALLEREN CONTINENTEN


De grote magneten met kunnen met behulp van een schroef en een plug in de geboorde gaten worden geïnstalleerd. U heeft de mogelijkheid om de schroeven en plugs mee te bestellen met uw wereldkaart. 

 

Pak de continenten altijd van de stevige delen vast (gemarkeerd op de foto). Vervolgens kunt u de continenten op de magneten klikken, hiervoor moeten de metalen strips aan de achterzijde van de continenten contact maken met de magneten. Door het te schuiven kunt u de continenten wat fijner positioneren. 


LET OP: Indien u een continent wilt verwijderen, trek nooit het continent direct naar u toe vanwege kans op beschadiging. Door het continent flink naar links of rechts te schuiven, laten de magneten heel eenvoudig los.

 

INSTALLEREN EILANDJES


Het installeren van de eilandjes kan op twee manieren:

Methode A (Standaard)

Dit is de standaardoptie bij de wereldkaarten. De eilandjes worden door u met dubbelzijdige tape aan de wand geplakt. De meegeleverde strook met dubbelzijdige tape wordt door u in stukken geknipt en achter de eilandjes geplakt. Nadeel van deze methode is dat de eilandjes, in tegenstelling tot de continenten, niet "zwevend" (afstand met de muur) worden gemonteerd.

 

Methode B (+€19,95)

Een ander mogelijkheid om de eilandjes te bevestigen door middel van magneten. Door deze optie betaalt u een meerprijs van €19,95. Met de bijgeleverde secondelijm-gel, worden de kleine magneten vastgelijmd op de gemarkeerde delen. De eilandjes kunnen vervolgens (middels de metaalband aan de achterzijde) aan de muur worden bevestigd. Voordeel van deze methode is dat de eilandjes, net zoals de continenten, "zwevend" (afstand met de muur) worden gemonteerd.

Indien u liever niet wilt lijmen op uw muur, heeft u nog altijd de mogelijkheid om de magneten aan schroeven te klikken. LET OP: De kleinere schroefjes worden niet meegeleverd.

 

BEWONDEREN


U bent klaar met het istalleren van de wereldkaart! Enige wat nog resteert is, onder het genot van uw lievelingsdrankje, het bewonderen van de pronkstuk in uw interieur.

© 2017 - 2022 Lasertulp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel